Osnovni trening za nenasilno djelovanje:

„Snaga nenasilja u komunikaciji i sukobu“

„Snaga nenasilja u komunikaciji i sukobu“ je mirovni obrazovni program  koji će biti održan u Osijeku od 1. do 3. prosinca 2023. kroz slijedeće teme:

  • Uvod u vještine nenasilne komunikacije. Svrha učenja ovih vještina je stjecanje komunikacijskih sposobnosti u skladu s nenasilnim stavom  da svatko sebe afirmira, a da druge ne povrijedi.
  • znanja o sukobu: uvod u razumijevanje sukoba i analiza sukoba. Znanja o sukobu služe kao orijentiri u procesu transformacije sukoba. 
  • predrasude: prepoznavanje vlastitih predrasuda i učenje kako ih razgrađivati i prevenirati stvaranje novih.

Treningom zovemo način učenja  u kojem  zajedno vježbamo nove vještine i usvajamo nova  znanja kako bismo ih ne samo razumjeli nego i umjeli primijeniti. Sjedeći u krugu razgovaramo , učimo,  koristimo različite kreativne načine izražavanja, a važno izvorište spoznaje su vlastita iskustva svakog člana grupe.

Program je namijenjen osobama

  • koje  zanima  nenasilno djelovanje i žele primijeniti u svom životu i radu umijeća nenasilne komunikacije i transformacije sukoba,
  • koje su starije od 21 god.
  • koje su spremne odvojiti cijelo predviđeno vrijeme da bi sudjelovale u treningu

Pri sastavljanju i odabiru grupe vodimo računa o tome da grupa bude što raznolikija. Zbog načina rada  broj sudionica i sudionika je ograničen na najviše 14 osoba. U odabiru sudionika/ca nam je važan izvor podataka prijavni upitnik. Zato te molimo da ga osobno ispuniš i pošalješ na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  do 12. studenog 2023.

Cilj ovog programa je:

senzibiliziranje sudionica/ka za stav nenasilja i usvajanje vještina

motiviranje sudionika/ca za nenasilno djelovanje i uključivanje u mirovni doprinos rastu zajednica kojima pripadaju

dugoročno je cilj ovog programa zalaganje za građenje mira i pomirenog društva.

Trening će se održati od petka, 1. prosinca od 16:00 do nedjelje, 3. prosinca u 13:30 2023. u Osijeku u prostorijama EVTOSa, Cvjetkova 34

Trening će voditi u timu: Ana Raffai i Otto Raffai, iz organizacije RAND /Regionalna adresa za nenasilno djelovanje/(www.rand.hr ),  koji svoj mirovni rad posvećuju primarno obrazovanju odraslih za nenasilno djelovanje putem Osnovnih treninga, Treninga produbljenja i Treninga za trenere. Od 1996. Treneri RANDa sakupljaju i sistematiziraju  znanja i vještine nenasilnog djelovanja te tim putem RAND daje svoj doprinos dugoročnoj izgradnji mira..

Srdačan pozdrav: Ana i Otto Raffai

Sesvete, 20. listopada 2023.


PRIJAVNI  UPITNIK POSLATI do 12. studenog 2023. 


Kontakt

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
+385 1 205 86 96

 

Plehanska ul.2
10360 SESVETE
HRVATSKA
 
Bankovni podaci
Raiffeisenbank Austria d.d.
IBAN. HR4124840081102028542 SWIFT code: RZBHHR2X 

 

Prati nas