DIJALOŠKI FORUM: Što rat čini (s) nama? Što mi činimo s ratom?

KULTURNI CENTAR OSIJEK, UL. KNEZA TRPIMIRA 2/A

06. PROSINCA 2023. 18:00 - 19:30

Što rat čini (s) nama? Što mi činimo s ratom? - laureati mirovne Nagrade „Krunoslav Sukić“ razgovaraju o aktualnim odgovorima i prijeporima oko tih odgovora mirovno opredijeljenih aktera civilnoga društva koji zrcale i širu sliku utjecaja okrutne eskalacije nasilja i rata u Izraelu i Gazi na nas i na svijet.

Rat uvijek donosi ušutkavanje govora o miru, a buka rata i toksičnost nasilja kapilarno se šire te na izravan ili neizravan način normaliziraju rat dok se izgradnja mira odlaže i sprema u zaborav. Tu je u poznatom nam stavu - mir da, ALI…

Razgovor će biti moderiran, no dijaloško ozračje stvaraju sami sudionici/sudionice svojom voljnošću za razgovorom, slušanjem i boljim razumijevanjem stavova i djelovanja drugih što može pridonijeti prostoru za ponovno propitivanje i artikuliranje vlastitih stavova i smjera djelovanja. Počevši s pitanjem što me upućuje na to da je to što činim blagotvorno za ljude u Gazi i Izraelu?

Dijaloški forum razumijevamo kao mjesto susreta osoba koje tvore grupu u kojoj su prisutna barem dva suprotstavljena ili različita mišljenja o zadanoj temi ili problemu. Svrha dijaloškog susreta da se sudionici čuju i razumiju bez obaveze da se slažu s onim što druga ili druge strane misle i zastupaju.
Svoje sudjelovanje na Dijaloškom forumu potvrdili su Ana Raffai, Boris Pavelić, Emina Bužinkić, Hrvoje Klasić i Vesna Janković.


Kontakt

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
+385 1 205 86 96

 

Plehanska ul.2
10360 SESVETE
HRVATSKA
 
Bankovni podaci
Raiffeisenbank Austria d.d.
IBAN. HR4124840081102028542 SWIFT code: RZBHHR2X 

 

Prati nas